Mihin tarvitset DAMia, jos käytössäsi on jo pilvitallennuspalvelu?

Pilvitallennuspalvelut, kuten Dropbox ja Google Drive, ovat tiedostojen säilyttämiseen ja jakamiseen suunniteltuja palveluita, joilla on miljardeja käyttäjiä. Niiden käyttö onnistuu miltä tahansa mobiililaitteelta, tabletilta tai tietokoneelta käsin. Pilvitallennuspalvelut voi myös integroida muiden työkalujen, kuten Zoomin, Slackin ja Adoben kanssa. Jos pilvitallennuspalvelut ovat näin käteviä, mitä etua oikeasta DAM-järjestelmästä olisi?

Metadatan avulla aineiston löydettävyys paranee

Kun digitaalista omaisuutta on paljon ja sen hallintaa halutaan kehittää ja tehostaa, keskeinen tavoite on parantaa aineiston löydettävyyttä. Digitaalisen aineiston etsimiseen kuluu suuret määrät aikaa käytössä olevista eri palveluista huolimatta (ja osittain niiden vuoksi). Kun aineiston löydettävyys paranee, aineistojen käsittely nopeutuu ja aikaa jää enemmän tuottavan työn tekemiseen.

Juuri aineiston löydettävyys on DAMin suurin etu. DAM käyttää digitaalisten aineistojen kategorisointiin metadataa, jonka avulla käyttäjä erottaa aineistot toinen toisistaan. Metadata kertoo, mitä kohteessa on. Tai markkinoinnin käytännön näkökulmasta katsottuna: missä kuva on kuvattu ja ketä tai mitä siinä esiintyy. Metadataan voit tallentaa myös muuta oleellista informaatiota aineistosta, kuten tiedot kuvan copyright-oikeuksista. Kun aineistot on kategorisoitu metadatan avulla, niitä on helppo selata ja nopea etsiä DAM-järjestelmästä.

Kuvitellaan, että olet laatimassa julkaisua ja tarvitset siihen kuvan lapsesta pitelemässä kukkaa käsissään. Jos käytössäsi on DAM-järjestelmä, sinun tarvitsee vain hakea hakusanoilla ”lapsi” ja ”kukka”. Järjestelmä antaa sinulle hakutuloksiksi parhaiten hakuasi vastaavat aineistot – tiedoston nimestä riippumatta.

Otetaan toinen esimerkki. Mielessäsi on tietty kuva, jonka haluat lisätä julkaisuun. Muistat, että kuvassa on koira metsässä, mutta et muista, mihin kansioon kuva on tallennettu. Kuvia on tuhansia, joten kuvan etsiminen eri kansioista olisi kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Metadatan avulla löydät kuvan helposti, kirjoitat vain hakutermeiksi ”koira” ja ”metsä”. DAM tarjoaa sinulle ne kuvat, joiden metadataan lukeutuvat koira ja metsä.

WoodWing Assetsilla tuotat sisältöä tehokkaammin

WoodWing Assets on turvallinen ja skaalautuva DAM-ratkaisu, jonka avulla järjestät ja hallinnoit digitaalista omaisuuttasi sekä parannat aineiston löydettävyyttä huomattavasti. WoodWing Assets tunnettiin aiemmin nimellä Elvis DAM.

WoodWing Assets kategorisoi digitaalista aineistoa yli 400 metadatakentän avulla. Lisäksi voit luoda rajattoman määrän omia metadatakenttiä tarpeidesi mukaan. Voit myös täydentää kuvien metadataa kuvantunnistusautomatiikalla ja kääntää löytyneet avainsanat eri kielille. Voit merkitä aineistoja niiden statuksen, käyttöoikeuksien tai käyttöajan mukaan, ja rajata hakua esimerkiksi piilottaaksesi ne aineistot, joiden käyttöoikeus on umpeutunut.

Aineistojen jakaminen ulkopuolisille toimijoille onnistuu vaivatta, kun kokoat haluamasi tiedostot yhteen kansioon ja jaat kansion käyttöoikeudet haluamallesi henkilölle. Pääkäyttäjänä voit hallita organisaation sisäisiä käyttöoikeuksia haluamallasi tavalla ja määrittää, minkä tason oikeudet kullakin käyttäjällä on.

Avoimien rajapintojensa ansiosta WoodWing Assets on aina integroitavissa yrityksesi teknologiaratkaisuihin ja skaalattavissa yrityksesi tarpeiden ja kasvun mukaan. WoodWing Assets voidaan myös liittää PIM-järjestelmääsi niin, että DAM:ssa on aina ajantasaiset tuotetiedot ja PIM-järjestelmässä tuoreet tuotekuvat. Saatavilla on myös useita valmiita integraatioita, kuten Photoshop- ja InDesign-integraatiot, joiden ansiosta voit muokata kuvia suoraan DAMissa. Integraatioiden ansiosta sinun ei tarvitse vaihtaa työkalua eri työvaiheiden välillä, vaan voit hoitaa koko prosessin WoodWing Assetsista käsin.

WoodWing Assets on saatavilla pilvipalveluna, yksityisenä pilvipalveluna tai paikallisena on-premise-versiona.

Lue lisää täältä tai ota meihin yhteyttä!